Stowarzyszenie przystąpiło do IV edycji programu „Decydujesz, pomagamy” i napisało projekt pt „Emerycie kochaj życie”, który zyskał uznanie ekspertów oraz Komisji Grantowej. Projekt nasz przechodzi zatem do etapu głosowania, które rozpoczyna się w sklepach TESCO już 7 maja 2018r.

Jeżeli chcesz pomóc sobie i innym głosuj i wrzuć żetony do urny na „TARCZĘ”.

Od 07.05.2018r. do 29.06.2018r. w sklepach TESCO trwa głosowanie na projekt stowarzyszenia „TARCZA” pt „Emerycie kochaj życie”.

Udział w projekcie jest bezpłatny!!!

Projekt „Emerycie kochaj życie!” zachęca osoby 55 + do aktywnego spędzania czasu, otworzenia się na nowych ludzi, do rozwijania swoich pasji, zainteresowań. Integracja i dzielenie się wiedzą są naszymi priorytetami. Ludzie powinni być świadomi tego, że niezależnie od wieku mogą robić to, co lubią. Promujemy zdrowy styl życia.

Projekt obejmuje wyjazd integracyjny seniorów do Madejówki w ramach którego odbędzie się ognisko połączone z neurobikiem, wizytą w zoo, zabawami integracyjnymi i sprawnościowymi, śpiewami przy ognisku oraz poczęstunkiem. Wolontariusze ze stowarzyszenia przedstawią zakres działalności stowarzyszenia aby zachęcić seniorów do włączenia się w pracę na rzecz środowiska lokalnego.

Zapraszamy i Dziękujemy

Zarząd Stowarzyszenia