Od 2017-02-28 do 2017-12-31

Stowarzyszenie „TARCZA” ukierunkowane jest na udzielanie pierwszej, podstawowej pomocy osobom, które nieraz same nie są pewne jak w swojej trudnej sytuacji postąpić. W roku 2017r. Stowarzyszenie „TARCZA” realizuje zadanie współfinansowane przez Gminę Stalowa Wola na poradnictwo psychologiczne w ramach zadania publicznego pt.: „Pomoc rodzinom i osobom w trudnej sytuacji życiowej oraz wyrównywanie szans tych rodzin i osób, Pomocna dłoń” . Zadanie jest realizowane w okresie od 28.02.2017r. do 31.12.2017r.

Stowarzyszenie„Tarcza” mieści się w Stalowej Woli przy ul. Popiełuszki 4 , pokój nr 21 (za Bazyliką) i świadczy dla każdego bezpłatne:
- PORADY PSYCHOLOGICZNE (w każdą środę od 16 00 – 18 00), poradnictwo psychologiczne prowadzi psycholog -Aldona Litwińska,
- PORADY PRAWNE (w każdy piątek od 16.30 – 18.30) porady prawne prowadzi adwokat Adam Bajgierowicz oraz
- PORADY INFORMACYJNE.
Na wszystkie porady prosimy o wcześniejsze umówienie się telefoniczne pod nr 512 939 994.

Zainteresowani uzyskają nie tylko wsparcie, ale i niezwykle ważną w całym procesie walki z przemocą pomoc w obiektywnym spojrzeniu na swoją sytuację.